Λίμνη Ζηρού
.
Γεφύρι Πορτίτσας
.
Βοβούσα Ιωαννίνων
.
Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα Πρέβεζας
Το Οδοιπορικό
Στα 18 χλμ. από την Άρτα και μόλις 4χλμ. από την Φιλιππιάδα Πρέβεζας υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος, η Λίμνη Ζηρού. Ένα φυσικό στολίδι μέσα στο πράσινο, που η οι Ελβετικές λίμνες μοιάζουν με αυτή την λίμνη.
Ξεκινώντας από την Άρτα με κατεύθυνση τα Γιάννενα (κοίτα εδώ) σε 20 λεπτά βλέπεις την πινακίδα που γράφει Λίμνη Ζηρού, στρίβεις αριστερά και παίρνεις τον χωματόδρομο, σε 1,5 χλμ. περίπου είσαι στην παραλία της λίμνης και μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, με προσοχή όμως γιατί τα νερά είναι κρύα, το βάθος αρκετό και η άνωση δεν βοηθάει όπως στην θάλασσα.
Το τοπίο γαλήνιο, τους καλοκαιρινούς μήνες, τα δέντρα προσφέρουν σκιά και δροσιά, το πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στην λίμνη και η εικόνα του νερού με τα κάθετα βράχια απέναντι, είναι μια μοναδική ευκαιρία για βόλτα και ηρεμία. Αριστερά από την παραλία της λίμνης, δίπλα στα βράχια, βρίσκεται μια καφετέρια που εκεί μπορείς να απολαύσεις καφέ τις πρωινές ώρες η ποτό το βραδάκι με θέα την απέραντη ομορφιά της λίμνης.
Μια προσπάθεια των νέων της περιοχής, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, το zerofestival, και ελπίζουμε να συνεχιστεί, θα φέρει τον κόσμο και ειδικά τους νέους πιο κοντά στην φύση και στον τόπο τους.
Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, για καταδύσεις και τους μύθους που υπάρχουν για την λίμνη μπορείτε να διαβάσετε στους Υδροναύτες.

Διαδρομή
Εικόνες
image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή, επίσημα, Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης....Περισσότερα Βικιπαίδεια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΏ .
Υψόμετρο : 518 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .
Υψόμετρο : 555 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°58'50.1"N 21°20'27.8"E
Google map : 39.980575, 21.341051

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .