Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Εργαστήριο φυσικής δόμησης στο Ελπιδοχώρι από 30 Απριλίου μέχρι και 3 Μαίου
22/04/2015
Στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο εργαστήριό μας για τη φυσική δόμηση από 30 Απριλίου μέχρι 3 και Μαίου. Θα χτίσουμε ένα υπάιθριο κουζινάκι με φούρνο, ψησταριά, rocket stove, νεροχύτες κλπ, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις διάφορες τεχνικές της φυσικής δόμησης. Θα χρησιμοποιήσουμε cob, γαιόσακους, πλιθιά και τσατμά και θα σοβατίσουμε με φυσικά επιχρίσματα.

Θεματολογία θεωρίας:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed eart, poured earth).
-Στέγες
-Επιχρίσματα.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.
Τόπος διεξαγωγής: Το χωριό της Ελπίδας, ένα κτήμα 31 στρεμμάτων στην περιοχή της Αργολίδας.
Διαμονή: Μπορεί να γίνει είτε με σκηνές στο χώρο του εργαστηρίου είτε στον ξενώνα του Ελπιδοχωριού, ένα πολύ όμορφο κτίριο χτισμένο με αχυρόμπαλες.
Χρόνος: Aπό Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και Κυριακή 3 Μαίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Σκηνή και υπνόσακο όσοι θα προτιμήσετε αυτή τη λύση. Σίγουρα κάποιο ζεστό ρούχο για τα βραδάκια. Ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν για τη δουλειά, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.
Κόστος Σεμιναρίου: 65 ευρώ γι'αυτούς που θα κοιμηθούν σε σκηνές και 10 ευρώ παραπάνω για όσους θα προτιμήσουν τον ξενώνα. Το κόστος συμπεριλαμβάνει πλήρη διατροφή (χορτοφαγική).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο pparask802(παπάκι)gmail.com με την ένδειξη "συμμετοχή στο εργαστήριο φυσικής δόμησης" στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6951412057 (Παναγιώτης). 

URL: www.cob.gr
Facebook: www.facebook.com/buildingwithearth.
Facebook: www.facebook.com/fisikaspitia.
e-mail: kostas@cob.gr
τηλ.: 2413503589 6932568126